Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. Pluhtík

1. 10. 2010

 

Dračice Safira a pc hra
 
     Safira se nudila, její modré šupiny obvykle zářili do všech stran. Pluhtík byl zase mimo hru v té člověčí věci co jí říkal škola a ona si neměla s kým povídat, měla štěstí že tahle nudná liga se blížila ke konci. Nesnášela hloupé čtyřkové ligy, ona byla nejkrásnější a nejiteligentnější stvoření ve hře a jedině Pluhtík věděl, že ona sama je natolik chytrá, aby dokázala poznat který útok projde a který ne. Ovšem musela být v zemi ze které měl být odeslán útok a musela i ona útočit, což se jí moc nechtělo, raději se vyhřívala na sluníčku, které se od ní odráželo na všechny strany a žádný paprsek nepronikl zkrz její modré šupiny. ,,Tůůů, tůůůůůůůů, tůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů" ozvalo se jí podezřele blízko ucha a ona se rozespale probudila. A zase ji Pluhtík budí tímto dětinským způsobem, nikdy nedokázala odnaučit Pluhtíka od tohoto budíčku kdy se vrátí ze školy. ,,Ahoj Safiro, co myslíš, mám ze skrytého klášteru zaútočit na Krinor nebo Cestu skurutů? " Zeptal se jí narychlo a vypadalo to že hodlá pokračovat. ,,Zaútoč na Krinor, skuruty nesnáším a cesty už vůbec ne, já mám ráda nebe! " Řekla rozespale. ,,A nech mě konečně spát, včera jsem musela skoro do půlnoci poslouchat tvé nechutné hovory na skypu, už mě ten program leze krkem, musím popřemýšlet jestli ho upálím nebo upeču " Pravila vážně Safira a zase si lehla. Byl to normální den, Pluhtík se jí zeptal kam zaútočit a ona mu vyčetla jeho hovory na skypu, nedokázala pochopit proč se z někým furt musí o něco sázet. Lidé jsou zvláštní bytosti......
     Další den zase Safira spala a zase ji probudil odporný zvuk Tůůů, tůůůůů a tůůůůůůů, Pluhtík se choval jako nějaká pravěká lokomotiva, moment byli v pravěku vůbec lokomotivy? Safira přemýšlela jak ho naučit, aby se choval trochu civilizovaně, ona vždycky když potkala lidi tak je slušně pozdravila, možná to bylo protože nikdy žádného člověka kromě Pluhtíka neznala a ten se přece mezi lidi nepočítá, ten je něco mnohem horšího. ,,Safiro podívej, moji vojáci padli, útok na Krinor nevyšel, ty jsi včera chrápala nebo co?" Divil se Pluhtík, ,,Jestlipak už náhodou nestárneš?" Kecal dál. ,,To je dobře že útok na Krinor nevyšel, celou noc se mě zdáli noční můry že vyšel, Krinor je bývalé skřetí území a ještě porád tam je pár zelených mužíčků a víš že skřety nesnáším víc než skuruty, naštěstí mají lepší obranu než skuruty, takže útok odrazili a já můžu žít spokojeně dále" Radovala se Safira nahlas. ,,Safiro ty jsi mě lhala" , zlobil se Pluhtík, vypnu za to Pc a už nikdy ho nezapnu, vyhrožoval a opravdu vypl Pc, to jestli ho zapne se teprve uvidí. Safiře to ani v nejmenším nevadilo, děsila se že by zase začal volat přes skype.
    ,, No jo, ta kráva je fakt blbá, dala mě další poznámku, je to prostě k nevydržení! " Probudil Safiru Pluhtíkův hlas. ,, Nééééé už zase volá přes skype, to snad není pravda, ten je na něm od rána do večera a furt mluví o krávě a krávách co je učí, přitom je věděcky prokázáno, že krávy nejsou chytřejší než lidé, i když možná, že jejich celý klan co si říká třída učí jednu krávu a ne kráva je, to je určitě tak, ale proč ji učí? Krávy jsou přece jen na jídlo, takové stádo krav není k zahození a vzdělané nechutnají nijak lépe, tak na co je učí? Měla by se na to Pluhtíka zeptat, určitě to udělá. ,, Zítra dostaneš poznámku ty, vsadíš se? Když ji dostaneš začneš hrát Dark elfa, když nedostaneš budu já hrát wowko, bereš? " Pokračoval Pluhtík dál. ,,Ok, snad první čestina na kterou se těším " Řekl Pluhtík, a skype konečně vypl, nutno dodat že Safiřina jeskyně už byla plná zvratků.
     Pluhtík sázku prohrál a musel začít hrát wowko, na dark elfa už tedy moc času nezbývalo. Safira se nudila, Pluhtík prodal všechny své hrdiny, zrušil účty a zbyl jen účet se Safirou, který byl do elitních lig. Jednoho dne se sám vznešený Lord Pletron, kterému Safira tajně říkala Nefungující LuPa, protože na první pohled to vypadalo že vidí všechno, ale ve skutečnosti toho moc neviděl, mezi draky se povídalo že Pletronovi už bude 50, že brzy zestárne a na hře se rozšíří podvody a zlodějiny. Safira si z něj nic nedělala, neodhalil že je inteligentní minule, neodhalí to ani teď! Vznešený vládce hry ji sice neodhalil, ale když kní došel tak vykřikl: ,,Ha, tyhle draky jsem nechal včera zrušit, do šrotu s tebou! " A zavolal vážnou radu, která si říkala rada starších. Všichni jen kecali nějaké odborné blbosti a důležitě kývali hlavou. ,, Jménem rady starších, posílám hrdinu se jménem Safira do šrotu v zemi bývalého krutovládce Dark elfa a navždycky mažu její jméno z dějin světa! " Kecal nějaký 100-letý děda a členové rady za ním souhlasně pokývali hlavou. Safira se vtělila do hrdiny Jednorožce a tentokrát si jí koupil někdo jiný, kdo to byl? To nikdo neví.